субота, 20. фебруар 2010.

Da li deliti svoje slajd materijale preko Interneta?

Odgovor je jednostavan: DA
Zašto DA?

Na prvom mestu zato što vaša publika nisu više učenici iz okolnih ulica, istog kraja ili grada. Vaša pozornica, virtuelna učionica, se preko noći proširila na ceo svet. U skladu sa tim razmišljanjem, vaš cilj je da prikažete svoja znanja i umeća što većem broju ljudi. Deljenjem ('share' i 'embed' opcija) i pravilnim obeležavanjem (tagovanjem) svojih slajdova preko raznih slide-share sajtova, vrlo lako možete privući sve zainteresovane za vašu oblast. 


Evo nekoliko posećenih sajtova gde možete postaviti svoje online materijale:


1. Slajdšer - Slideshare.net
2. Slajd.com - Slide.com
3. Otorstrim - Authorstream.com

Naredni razlog je dostupnost. Ako postavite svoje slajdove na jedan od ovih sajtova, moćićete sa lakoćom da im pristupite, i vi i vaši učenici, sa bilo kog računara na bilo kom mestu u svetu. Nećete zavisiti od sporog podizanja slajdova u učionicu (uploading) - nećete morati da razmišljate da li vaši učenici vide isto što i vi. Bićete sigurniji, a samim tim i opušteniji.


Konačno, uz opciju 'share' ili 'embed', sa lakoćom ćete ubaciti slajdove na svoj blog. Jednostavno prekopirajte 'embed code' koji se pokazuje ispod slajda, i jedostavno ga kopirajte ispod teksta u blogu gde želite da se pojavi (kao što ću ja sada uraditi) - i, vaš blog će biti puno življi i zanimljiviji :o)



Tutorial for WiZiQ Virtual Classroom


See more presentations by Stan | Upload your own PowerPoint presentations

Нема коментара:

Постави коментар