субота, 6. фебруар 2010.

Oživite svoje slajdove uz Qlippit

KlipMedia (Qlipmedia) ima jedan fantastičan alat koji se zove Klipit ili Klip Bord (Qlip Board), koji će vam omogućiti da od svojih slajdova napravite video, dodate svoj glas, zapis i postavite snimak na YouTube.

Ovaj alat je besplatan i vrlo se brzo i jednostavno instalira. Onog momenta kada ga instalirate, pokrećete ga pritiskom na crveno slovo Q, koje obično stoji u gornjem desnom uglu svakog prozora koji se otvori. Kada kliknete na njega, otvara se pravougaonik kojim obeležavate prostor koji želite da slikate. Kada uslikate sve ekrane ili slajdove koje želite da povežete u prikaz, kliknete na QlipBoard program i izaberite redosled slika, dodajte anotacije, ako je potrebno. Kada je sve spremno, možete početi sa snimanjem svog glasa dok pokrećete slajdove. Ako vam se ne sviđa šta ste uradili, jednostavno izbrišete snimak, i krenete ispočetka. Kada je ste zadovoljni onim što ste uradili, možete ga prebaciti na Youtube, iskoristiti 'embed kod' i postaviti na svoj blog, ili ga jednostavno snimiti na svoj kompjuter.

Ako kliknete na ovaj link možete videti kako sam iskoristila ovaj program za prezentaciju Mingl (Myngle) učionice na TESOL Konferenciji u Kairu u Novembru 2009. Ideja je bila da održim 10minutnu prezentaciju uživo, ali za svaki slučaj, uradila sam snimak, što se isplatilo pošto je DimDim učionica koju Mingl koristi odbila da se otvori :)

U svakom slučaju, iskoristite Qlipit da svoje statične slajdove oživite glasom i anotacijama. Ponekad koristim ovaj program da snimim ukratko šta je radjeno na času, tako da učenici nemaju osećaj da su puno 'propustili'.

Нема коментара:

Постави коментар