недеља, 21. фебруар 2010.

Elluminate ili Eluminejt

Elluminate je jedna izuzetno dobra učionica koju možete slobodno koristiti  i to sa dva polaznika. To znači da je u besplatnoj varijanti moguće  prisustvo tri učesnika sa svim pogodnostima kao i u plaćenoj varijanti. Iako naspram drugih učionica nije tako prijemčljivog izgleda, veoma je dobro osmišljena i vremenom možete savladati kako se koristi.

Kao i većina konkurenata, Eluminejt ima belu tablu (whiteboard), precizne alate za obeležavanje (annotation tool), simultanu upotrebu do 3 (u pro varijanti do 5) kamera i skrinšer (screenshare). U velikoj je prednost jer ima sledeće alate koji se retko sreću na istom mestu:

1. simpatična galerija art klip crteža (art clip) koje možete koristiti kao povratnu informaciju (feedback) za vreme časa.
2. upravljanje na daljinu (remote control). Ovo je izuzetno značajno, jer se često dešava da učenicima ne radi mikrofon, a vaše beskrajno ponavljanje instrukcija može da potraje. Da bi sačuvali dragoceno vreme, dovoljno je da vam djak omogući rimout kontrol i da vi sa svog kompjutera rešite problem.
3. zajedničko surfovanje (webtour) - ova opcija postaje sve više norma i u mnogome pomaže da čas bude interesantiji.
4. 'brejkaut rumz' (breakout rooms), odnosno mogućnost da pošaljete učenike da rade u parovima u 'sobama za odmor' (bukvalan prevod), dok vi, kao moderator možete da kontrolišete šta se u kojoj dešava.
5. glasanje (poll) je jedan od alata koji je doprinosi interaktivnosti časa.

Kao što vidite, ako se odlučite da držite časove preko  Elluminate-a,  na raspolaganju vam je visokokvalitetna interaktivna  učionica sa jednom jedinom manom - u slučaju sporijeg interneta, vaš ulazak na čas može potrajati.

Нема коментара:

Постави коментар